Masak Lemak Cili Padi Ikan Kembung ![]() Sumber: Majalah Wanita Disember 1999 (Keluaran Khas) Hits: 2436 Rating: 7.00 Review: 0 | ||
Bahan-Bahan: | ||
5 ekor ikan kembung sederhana besar 1 biji kelapa parut (ambil 2 mangkuk santan) 2 biji tomato (dipotong empat) 2 tangkai cili hijau (dibelah dua) Garam secukup rasa Sedikit serbuk perasa | Bahan ditumbuk halus: 10 tangkai cili padi 2 sm kunyit hidup | |
Cara: | ||
Ikan kembung disiang dan dibersihkan. Campurkan bahan tumbuk dan ikan ke dalam santan. Jerangkan di atas api perlahan sambil dikacau supaya santannya tidak pecah. Masukkan ikan, tomato, cili hijau dan garam. Bila santan sudah mendidih padamkan api. Kemudian hidangkan. |
Tuesday, March 9, 2010
MASAKAN KAMPUNG
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment